Başkan’ın Özgeçmişi

ADI SOYADI         : Mahmut MİRKELAM

DOĞUM TARİHİ  : 01/01/1960

DOĞUM YERİ      :Birecik /Şanlıurfa

EĞİTİM                  : İlk ve orta öğretimini Birecik’te tamamlamıştır.

-Lise eğitimini İzmir Özel Türk koleji’ nde tamamlamıştır.

-Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ nden (İşletme Muhasebe Bölümü)  mezun olmuştur.

YABANCI DİL     : İngilizce  – Orta seviyede

İŞ HAYATI          : İşadamı  –  Çiftçi

Kendi şirketlerimde yönetim kurulu başkanlığı ve Antep fıstığı bahçelerinde profesyonel çiftçilik yapmaktayım. Şirketlerimde ve çiftliğimde halen 500 dolayında, personel istihdam etmekteyim.

SİYASİ  GEÇMİŞ :

MİRKELAM  Ailesi ’nin  1946 ‘dan   bu yana  –  iki  seçim  dönemi  hariç – desteklediği aileden  ya da  dışarıdan  adaylar tüm seçimleri kazanmıştır. MİRKELAM Ailesi, Demokrat  Parti , Adalet Partisi  ,  Doğru  Yol  Partisi ,  Saadet Partisi  ve AK Parti ile siyasi hayatına devam etmiştir.

Mahmut MİRKELAM’ın babası rahmetli F.Aydın MİRKELAM, 1991 genel seçimleri’ nde Doğru yol Partisi’nden milletvekili seçilmiştir.

Mahmut MİRKELAM, siyasi hayatına Adalet partisi Gençlik Kolları Başkanlığı Görevi ile başlamış, Doğru Yol İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir.  1999  –  2004 yılları arasında Birecik Belediye Başkanlığı görevinde bulunmak suretiyle Siyasi hayatını sürdürmüştür.

HAYIR İŞLERİ   :

Mahmut MİRKELAM, ve  kardeşlerinin Birecik İlçesi’ne vermiş olduğu desteğin bir kısmı şu şekildedir.

• F.Aydın Mirkelam İlköğretim Okulu
  • Gül Mirkelam Anaokulu
  • Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi
  • Dr. Hüseyin Mirkelam Kuran Kursu
  • Aydın Mirkelam Kuran Kursu
  • Hatice Mirkelam Doğar İlköğretim Okulu
  • Ayşe Mirkelam Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi
  • Ayrıca çok sayıda cami, minare, mescit ve okul yardımları
  • Mirkelam ailesinin ( sözmen soy ismide aynıdır ) İmam Hatip lisesi
  • Devlet Hastanesi ek binası,Hacı Nihat Sözmen en düstiri meslek lisesi ve daha nice Hayır işleri.

Aile bireylerinin yanı sıra şahsen Mahmut MİRKELAM, her yıl asgari mali durumu düşük 30  öğrenciye burs vermekte ve üniversite eğitimlerinin sonuna kadar burslarını devam ettirmektedir.

Mahmut MİRKELAM, ilk günden bu yana bir çok Suriye’ li kardeşimize yardım elini uzatmaktadır.