Başkan Pınarbaşı, ilçe halkının yaralarını sarıyor

Başkan Pınarbaşı, ilçe halkının yaralarını sarıyor

Belediye Başkanımız Av. M. Faruk Pınarbaşı, kentte etkili olan yağmurun yol açtığı yaraların kısa sürede sarılması için büyük çaba harcıyor. Başkan Pınarbaşı, ilçede hayatın normale dönmesi için belediye ekiplerini seferber etti.

Birecik’te 7 Mayıs Pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur şehirde yaşamı olumsuz etkiledi. Oluşan sel suları otomobilleri sürükledi. Birçok ev ve iş yerini su bastı, kaldırım taşları söküldü, trafik altüst oldu.  Sel suları nedeniyle ilçede önemli ölçüde maddi zararlar oluştu. Ev ve iş yerlerine su tahliye çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkan Av. M. Faruk Pınarbaşı, mahallelerde ekiplerin çalışmasını yerinde denetledi. Yağmur sularından etkilenen vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Pınarbaşı, hasarın devlet tarafından en kısa zamanda karşılanacağını söyledi. Belediyenin bütün birimlerini hareke geçiren Pınarbaşı, mağdur vatandaşlar için gereken her türlü yardımların yapılacağını kaydetti.

Birecik’te bu çapta bir afetin daha önce görülmediğine dikkat çeken Pınarbaşı, oluşturulan komisyonun ilçede hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.  Pınarbaşı, “Belediye olarak, yağmurdan zarar gören halkımızın yanındayız. Sahada ekiplerimiz ‘gece-gündüz’ demeden hizmetlerini sürdürüyor. Sel sularının tahrip ettiği yol, park ve bahçeler tekrar eski haline getirilecek. İlçe sakinlerimizin her türlü ihtiyacı karşılanması için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.