Kamuoyuna Duyuru ve Basın Açıklaması

Kamuoyuna Duyuru ve Basın Açıklaması

Kamuoyuna Duyuru – Basın Açıklaması

İlkha haber ajansının web sitesinde Belediye Başkanı ve Polisler halkı dağıttı başlıklı bir haber yazılmıştır.
Belediye Başkanı Sn. Av. M. Faruk Pınarbaşı bu konuyla alakalı 19.07.2016 tarihinde 11:30’da Belediye Başkanlığı makamında basın toplantısı yapmıştır.

Özetle ilkha haber ajansının yaptığı haberin gerçekle alakası olmadığının 15.07.2016 tarihinde yapmış olduğu konuşmanın içeriğin dende anlaşılmak üzere Birecik İlçe Emniyet Müdürünün gösteri yapılan alanlara doğru sızmalar olabileceğini ve bunların bir kısmınında Birecik’e yönlendiğini bildirmiştir. Bu bilginin Şanlıurfa İl Valisi ve İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiş olduğu, toplumun arasına yapılacak sızmalar ve katliama yönelik olaylar olacağı Belediye Başkanımıza iletilmiştir. Belediye Başkanımız bu konunun doğruluğunu anlamak için Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanına bilgi vermiş İl Başkanı’da konu hakkında ilgili yerlerle konuşmalar yapıp konunun doğruluğunu teyit etmiş bu doğrultuda Belediye Başkanımız bizatihi Ak Parti İl Başkanının talimatı doğrultusunda halkı infiale kalkışmadan toplu halde durmamaları talimatıyla işlem yapmıştır. Burada ilgili ilkha haber ajansı konuşma konuşma metnin içerisinde bu gerekçeyi göstermeden sansasyonel bir haber yapmak için aslına uygun olmayan bir haber oluşturmuştur dedi. Sn. Pınarbaşı haberin kasıtlı olarak çarpıtıldığını da sözlerine ekledi.